Dutch edition

RDW keuring + mijn ervaring

De camper regels van het RDW zijn in principe niet heel uitgebreid of moeilijk te volgen. De RDW site geeft alle informatie die je moet weten. Er is geen grijs gebied, dus het enige wat je echt moet doen is deze regels implementeren. Ik had dat niet helemaal gedaan doordat ik ver van te voren een afspraak had gemaakt omdat het heel snel vol raakt. Toen ik de afspraak maakt had ik dus gegokt dat ik klaar zou zijn over ongeveer een maand, maar dit was niet het geval. Net niet, ik had 2 dagen meer nodig… Hierdoor was mijn busje niet geaccepteerd maar ik mocht wel snel terug komen voor een check-up. Je mag tot 2 of 3 dagen voor je afspraak je afspraak verzetten. Dit had ik niet gedaan omdat ik dacht ik kijk wel hoe zo’n keuring überhaupt in zijn werking gaat. De helft was goedgekeurd, ik moest nog kast deurtjes maken en mijn gaspitje vast zetten. Uiteindelijk was het ook stuk sneller dan van te voren een hele nieuwe afspraak maken omdat ik alleen daarna een korte check-up hoefde die binnen een week gepland kon worden. Het kost iets meer geld, maar anders had ik hem pas eind augustus kunnen keuren, dus helemaal waard!

Daarnaast had ik wel al de gehele elektra ingebouwd. Dit hoeft helemaal niet voor de keuring. Ik dacht alles wat je erin stopt moet wel kunnen werken, maar dit is helemaal niet het geval. Ik had dus eigenlijk wel op tijd klaar kunnen zijn. Concluderend voor de keuring: doe wat je moet doen en niet meer. Of pas als je klaar bent met de verplichte dingen.

Ik had mijn keuring in Zwijndrecht en de mensen waren daar heel aardig. Ze vonden het heel gaaf om mijn busje te zien, blijkbaar komen er minder mensen langs die een busje hebben omgebouwd dan ik had verwacht. Ik heb beide keren een hele tour gegeven. Daarnaast toen ik weg wilde rijden voor mijn tweede keuring, startte mijn busje niet, accu leeg… Ik moest m’n verzekering bellen en wachten op help, ik ging dus niet meer op tijd zijn bij de RDW. Mijn moeder had ze direct gebeld en ze begrepen de situatie, dat ik hier niet iets aan kon doen, en ze hebben de afspraak verplaatst naar het einde van de dag. Zonder extra kosten!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top