Dutch company review

Elektrisch systeem van de Stroomwinkel

De service

De stroomwinkel is in Bodegraven. Ik mocht langskomen zodat een medewerker mij goed advies kon geven. De persoon die mij hielp in de winkel was erg vriendelijk. Hij dacht goed mee met wat voor mijn situatie het beste zou zijn. Ik was aan het twijfelen of ik zonnepanelen op mijn busje wilde doen. Dit omdat het veel geld kost en er niet altijd optimale situatie voor zonnepanelen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een duurdere dynamo variant, waardoor je auto accu supersnel je extra accu(‘s) op laad. Aangezien je toch relatief veel rijdt tijdens een roadtrip is dit voor mij een hele goede optie. Ik heb ook gekozen voor genoeg lithium batterijen zodat als ik lang rijd, ik ook direct de veel energie kan opslaan. Ze lieten zien wat voor producten ze hadden, hoe het zou werken en waarschijnlijk het fijnste voor mij zou zijn. Daar heb ik akkoord gegeven. Het bezorgen ging ook redelijk snel. Dat is fijn, want dan je direct door met je ombouw.

Het systeem

Via een schema laten ze heel duidelijk zien welke componenten aan elkaar moeten. Hierdoor is een elektrisch systeem in elkaar zetten een heel stuk makkelijker. Je moet je wel realiseren, dit zijn alle grote elektra componenten. met dikke draden. Je lampjes, koelkast of 230 stopcontacten moet je nog wel zelf erbij bedenken. Maar dat was niet het moeilijke. Als je dit snapt, kom je ook uit de laatste paar kleinere componenten. Ik zou het wel altijd laten checken bij een garage als je ook een kleine of grote beurt moet doen. Ik kreeg complimentjes dat het er super netjes uit zag! Dit kom ook zeker doordat het duidelijk was vanaf het begin wat er gedaan moest worden door dit schema.

Ik raad de stroomwinkel van harte aan! Goede service, goede Victron producten en ook goede eigen dynamo’s. Meer algemene informatie staat bij de camper gids of specifieke informatie over mijn elektra systeem in een blog.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top